Evaluering av ZEB-laboratoriet

I en ny rapport fra Insitutt for bygg- og miljøteknikk oppsummeres erfaringer med byggeprosessen, bygningsteknologien og bruken av ZEB-laboratoriet. Konklusjonene for byggeprosessen er at den benyttede tostegskontrakten og prosjektering med egne fageksperter var nyttig når byggherren ønsket en kombinasjon av mange nye tekniske løsninger samlet i ett bygg. Det spesielle med bygningsteknologien er kombinasjonen av mange nye løsninger, som tidligere bare var prøvd ut hver for seg. Finjustering var nødvendig for å maksimere ytelsen til løsningene, men det var i ferd med å gå seg til. Erfaringene fra bruken er at et nullutslippsbygg kan fungere fint til kontorplasser og undervisning, og at det er bra for imagen til forskere som jobber med klimatilpasning med arbeidsplass der. Les hele rapporten her.

ZEB-laboratoriet på Energiforskningskonferansen

17. juni arranger Forskningsrådet den virtuelle Energikonferansen 2020. Berit Time, SINTEF og Arild Gustavsen, NTNU tar publikum med på en digital omvisning i et av pilotprosjekta i Klima 2050; ZEB Laboratoriet – Et verktøy for utvikling av klimatilpassede nullutslippbygninger.

ZEB-laboratoriet ved NTNU og SINTEF er under oppføring på Gløshaugen i Trondheim . Bygget vil være et levende laboratorium, et kontor og et utdanningsbygg i full drift hvor vi samtidig prøver ut og utvikler nye løsninger. Det vil være et verktøy for å lage verdens mest klimavennlige bygninger. Meld deg på energikonferansen og bli med på digital omvisning her